srijeda, 27. kolovoza 2014.

Nemoj mrziti ono što ne razumiješ!


Mi Hrvati smo jako čudne biljke. Ne znam što pokazuje statistika, ali mislim da smo mi jako nezadovolj(e)na nacija.
Znam da nismo zadovoljni veličinom, znam da nismo zadovoljni količinom, znam da nismo zadovoljni pozama, znam da nismo zadovoljni repertoarom, ali znam i da smo apsolutno sado-mazo nacija, jer uživamo u toj paleti bolnog  nezadovoljstva! Te nam nije ušlo, ili nam je ušlo, ali ne do kraja, ili nam je ušlo pa odmah ispalo, ili nam je ušlo pa zaglavilo unutra. Pa onda znači nismo dobro podmazali, ili smo previše podmazali, ili uopće ne znamo podmazati. I svakako volimo hard-core rječnik!
Mislite da je ovo dosad napisano dvosmisleno? Pa mi Hrvati obožavamo dvosmislenost!
Ako netko iznese svoje mišljenje, to je odmah slabost. No ako nitko ne iznese mišljenje, onda je to znak strahovlade!
Većina građana Republike Hrvatske zna što neće, ali nema blage veze što hoće!
Svi znaju kritizirati i pljuvati po drugima, no nitko ne zna predložiti!
U rapravama i komentarima najčešće nabrajamo domaće životinje npr. svinja, kokoš, krava, konj,  pridjeve tipa glup, ružan, blesav, imenice partizanuša, kreten, budala, smeće, govno i sl. A apsolutni najjači i najčešći argument je: zato jer ja tako kažem!
Kažu da se čovjek najviše boji novih stvari i uvođenja promjena u svom životu. Najviše boli biti u kolotečini, jer ma koliko ona bila teška, gruba i sirova, čovjek voli kolotečinu jer se u njoj osjeća sigurno, iako pati, ali u toj patnji osjeća sigurnost poznatog.

I sad se pojavio ORaH! Katastrofa!

Pa zamisli, u tom ORaH-u članovi imaju svoje mišljenje i iznose svoje mišljenje! Nešto nezamislivo do sada.
Kandidati za rukovodstvo idu na nekakvo testiranje! Ne ono da li znaju razliku između ć i č, nego složeni psihološki testovi na kojima se uz inteligenciju provjerava niz komunikacijskih sposobnosti i socijalnih vještina. Pa zar su ludi pa im treba potvrda o zdravom razumu?
A tek ova novina: članovi moraju voditi dnevnik aktivnosti! Pa tko je do sada u strankama bio aktivan da bi vodio dnevnik aktivnosti? Do sada se mogao samo voditi dnevnik posjećenih restorana i iskušanih delicija, na račun građana, naravno! I dnevnik koga se zaposlilo, i koga još treba, ali dnevnik aktivnosti, ma dajte molim vas!
A kakva je tek ovo nebuloza:
SPLIT - Predsjedništvo ORaH-a će raspravljati hoće li podržati predsjedničku kandidaturu aktualnog predsjednika Republike Ive Josipovića, rekla je danas u Splitu predsjednica stranke Mirela Holy, dodavši kako su razmišljanja o tomu unutar OraH-a podjeljenja. (Autor/izvor: SEEbiz / H )
Pa u kojoj to normalnoj stranci se raspravlja? Nema rasprave! Ima da bude kako Big Boss  kaže: podupiremo tog i tog, i točka! Ma zamisli ti, oni bi raspravljali, koješta!
Ili se ORaH folira, pa radi nekakve programe o šumama, vodama, poljoprivredi, gospodarstvu i što ti ja znam o čemu sve ne, objavljuje ih javno, i još pozivaju građane da i oni daju svoje mišljenje! Pa što imaju građani davati svoje mišljenje, ima da bude kako Odabrani kaže!

Dakle, kad sve rezimiramo, ispada da je za Hrvatsku prava demokracija još uvijek veliki bauk! Mnogi Hrvati nisu naučeni da mogu i smiju razmišljati, da mogu i smiju komentirati, iznositi svoje prijedloge, biti aktivni u odlučivanju. A mogu i moraju, na pristojan i kulturan način. Svatko ima pravo iznijeti svoje mišljenje, bez vrijeđanja neistomišljenika! Ne želite da se vama uskrate vaša prava, nemojte ni vi drugima oduzimati njihova!

Nema komentara:

Objavi komentar