petak, 22. studenoga 2013.

Razmjena linkova - Link Exchange



Razmjena linkova  je unija web stranica koja djeluje slično kao prsten web stranica .
Obično webmasteri registriraju svoje web stranice na nakom središnjem portalu , koji nudi  razmjenu , a zauzvrat dobivaju HTML kod koji umeću na svoje web stranice .
Za razliku od web prstena , gdje HTML kod jednostavno obuhvaća jednostavne kružne navigacijske linkove , u razmjeni  HTML koda za prikazivanje bannera , webmasteri moraju napraviti banner reklame za svoje vlastite web stranice .
Webmaster obično ima u tim središnjim portalima podatke , na osnovu informacija koje dobiva od web pretraživača, koliko puta je njegov banner prikazan na web stranicama drugih članova portala, a bodove za prikazivanje svog bannera dobiva prikazivanjem bannera drugih članova na svojim web stranicama. Obično je omjer u takvim razmjenama bannera  2:1 , što znači da za dva prikazivanja bannera drugih članova na svojim stranicama dobiva jedno  prikazivanje svog bannera na stranicama drugih članova. Tu se mora napomenuti da je važna veličina bannera, ne veličina u pixelima, jer svaki portal ima dimenzije koje razmjenjuje, obično je to 468x60 pixela, već koliko bajtova ima banner što utječe na to koliko je vremena potrebno za učitavanje bannera i koliko onda vremena treba da se banner prikaže na nekoj stranici. I animirani banneri traže duže vrijeme da se prikažu, pa nisu poželjni.

No razmjena bannera je važna kad njime želimo privući nekog surfera da posjeti našu web stranicu.
Razmjena linkova samo običnim HTML kodom je važna zbog SEO optimatizacije.  To je proces gdje ćete Vi vršiti razmjenu linkova vlastitih web stranica sa drugim vlasnicima web stranica, a u svrhu boljeg rangiranja vaših web stranica na tražilicama.
Ovaj proces je vrlo važna karika i razmjena linkova je proces koji nije samo proces koji možete odmah napraviti nego posao koji radite stalno i konstantno, a što više kvalitetnih linkova budete imali prema vama i vašim web stranicama tako će i vaše web stranice biti bolje rangirane na tražilicama.
U razmjeni linkova preporučeno je obratiti pažnju na:
- razmjenjujte linkove sa stranicama slične tematike
- važna je starost domene sa koje je vaša stranica linkana
- važan je izraz koji vodi kao link na vaše stranice
- važan je page rank PR stranice sa koje ste linkani
Što više drugih web stranica ima link na Vašu web stranicu, to će njezin Page Rank (PR) biti viši, i Vaša stranica prikazivanija među prvima u ponudi kao rezultat neke pretrage na tražilicama.

Razmjena linkova nije vezana samo uz razmjenu sa drugim vlasnicima web stranica nego je važno također da kod razmjene linkova koristite razne forume, social networks ili socijalne mreže, razne web direktorije s tematikom vaših stranica, razne blogove i razna druga mjesta gdje god možete izvršiti i postaviti link na vaše web stranice.

Zato i ja nudim razmjenu linkova, Vi postavite na svojoj stranici link na moju, a ja ću na svojoj postaviti link na Vašu stranicu. Moj link je http://paralelni-blog.blogspot.com/, a tekst: Dnevne misli, jumbo plakatiranje, kreativno pisanje, putovanja i odmori, web hosting, online posao
Kad stavite link na Vašu stranicu, pošaljite mi Vaš link i tekst preko ovog EMAIL-a , pa ću ja postaviti Vaš link u footer ove moje stranice, što znači da će biti vidljiv koju god stranicu mog bloga otvori neki posjetioc.

Nema komentara:

Objavi komentar