petak, 21. ožujka 2014.

Holy uzvraća udarac

Mirela Holy, šefica Oraha i bivša ministrica u Vladi Zorana Milanovića, zatražila je jučer od DORH-a da joj službeno odgovori je li mail zbog kojeg je ona smijenjena s ministarskog mjesta politička korupcija.

Zašto je nije prijavio?
Premijer Milanović, naime, prekjučer je na novinskoj konferenciji, govoreći o tome da u politici nema prijatelja ako su protiv njih podignute optužnice, istaknuo baš Mirelu Holy kao primjer svoje čak i prijateljice koju je gurao i podržavao unatoč njezinim “nespretnostima”, ali koja je na kraju morala otići zbog – sitne političke korupcije. M. Holy je, podsjetimo, poslala mail direktoru -a tražeći zaštitu od šikaniranja za suprugu stranačkog kolege koja je radila u tom javnom poduzeću.
Budući da je Milanović taj njezin čin sada nazvao sitnom političkom korupcijom, neslužbeno doznajemo da M. Holy od DORH-a traži da se o tome očituje. Ako je Milanović to smatrao političkom korupcijom, kažu nam sugovornici bliski M. Holy, onda je Milanović to sam tada i trebao prijaviti. Ni Milanovićeve ocjene da bi M. Holy mogao nazvati i prijateljicom naši sugovornici ne smatraju objektivnima ni točnima.

– Milanović i M. Holy nikad nisu bili prijatelji, a još ju je manje on podržavao – kaže osoba upoznata s tadašnjim odnosom šefa SDP-a i danas druge najpopularnije političarke. Nakon smjene s mjesta ministrice, M. Holy je nakon nekog vremena istupila i iz SDP-a nezadovoljna neprovođenjem Plana 21. Osnovala je ekološku stranku Orah, a po popularnosti je odmah iza predsjednika Josipovića. Iako Milanović na to kaže da “ljudi na ulozi žrtve grade politički imidž i popularnost”, M. Holy je u javnosti prihvaćena kao iznimno poštena i stručna političarka.

Ostala dosljedna
Iako je zaista tražila zaštitu za suprugu stranačkog kolege, to je prije svega bila ljudska gesta koju građani M. Holy nisu uzeli kao grijeh. Dosljednost je pokazala i time što je napustila stranku, kao što je i najavila da će učiniti ako se ne budu provodile politike s područja zaštite okoliša zacrtane u Planu 21. Nakon što je osnovala Orah, ta se stranka pokazala perspektivna među novoosnovanima. Prvi test bit će joj u svibnju na europskim izborima na kojima će se vidjeti tko će od novih igrača na političkoj sceni ostvariti uspjeh, a tko slom.

Autor:
Iva Puljić-Šego /vecernji.hr

Nema komentara:

Objavi komentar