subota, 12. travnja 2014.

Ništa se nije promijenilo (još)

I tako kad gledate vijesti, pratite događanja u Lijepoj našoj, vidite da se zapravo ništa nije promijenilo, osim možda glavnih aktera. Krali su ovi prije, kradu i ovi sada, pa se sad u Saboru očekuje rasprava tko je bolji u krađi, tko je prvi počeo, tko je više pokrao, suprotstavljanja u tome tko je humanije pokrao (pa ne može biti isto pokradeš li u nekakvoj komori ili ukradeš školskoj djeci, krađa u komori je ipak humanija!).
A joj, zaboravio sam, neće biti rasprave, ONI su već otišli na odmor. Valjda su otišli tako brzo na odmor da si ne moraju smanjiti plaće i uvesti sankcije za nedolazak na posao!
Zabio sam se od smijeha kad je jedan HDZovac pravdao konstantni nedolazak Karamarka u Sabor terenskim djelovanjem za stranku. Znači, ako dobro kužim, mi građani dajemo Karamarku saborsku plaću za njegovo HDZovsko terensko djelovanje. A s time direktno i podržavamo Karamarka i HDZ, pa znači da onih 20% potpore HDZu nije točno jer poreze za saborske parazite plaćamo svi. Igrom slučaja sam napisao Karamarko i HDZ, mogao sam isto tako napisati Milanović i SDP, sve ti to dođe na isto.
Vele da pametni uče na tuđim greškama, ovi se ne uče nit' na tuđim nit' na svojim. Kradu i dalje, lažu i dalje, stranački se uhljebljuju i dalje.
Mladi, nemojte ići u školu, nemojte trošiti novac na fakultete,pa što će vam to? Potrebno je samo biti član prave stranke u pravo vrijeme i imate sve na pladnju!

Ima tako tu u jednom gradiću u Međimurju ugostiteljska škola, ima nezaposlenih turističkih radnika svih stupnjeva, ali posao direktora turističko-ugostiteljske firme u tom istom gradiću dobiva politolog bez ikakvog radnog iskustva, a kamoli u turizmu i ugostiteljstvu! I zato ispada da je njegov prvi korak nabava plastičnih stoljnjaka kakvih nema više niti u najzabitijem vatrogasnom domu za nekad popularne vatrogasne zabave! A slučajne li koincidencije, gradonačelnik je HDZovac, a bogme i naš mladi politolog.

A ovo lijepo moje Međimurje graniči direktno  sa Slovenijom i Madžarskom, a navodno dolazi novac iz EU, pa pozivam sve žitelje Međimurja (a i šire) da dođu na granicu dočekati taj novac jer bi na putu do Zagreba mogao negdje skrenuti s puta i izgubiti se, a tko će ga onda naći po ovim našim pustinjama i prašumama?

Možda bi im u prijevozu tog novca mogli pomoći vrli  šoferi  prijevozničke firme Vincek d.o.o. - oni prevoze radnike za poveću  firmu  i nekako polako zaboravljaju da ta tvrtka njima plaća prijevoz tih radnika i da su oni tu zbog tih radnika, a nisu ti radnici tu zbog njih, pa ne važi vozni red koji su dogovorili vlasnici firmi, već vozni red koji odgovara šoferima, i zanimljivo je da ti autobusi i kombiji imaju radio koji "lovi" samo jednu specifičnu radio-stanicu i kad se putnici požale na te cajke, oni to ignoriraju, a kasnije se međusobno hvale kako je koji  "sredio ženske koje su bafkale zbog maxa". A nitko se ne žali nadređenima jer radnik u Hrvatskoj odavno nema pravo glasa.
Zato se iskreno nadam da ćemo se probuditi iz te letargije, prestati biti samo bezvoljne figure i brojevi, nego MI SAMI napraviti promjene. Već slijedeći mjesec imamo šansu pokazati da želimo promjene i da ih možemo i napraviti!



Nema komentara:

Objavi komentar