ponedjeljak, 28. travnja 2014.

Poluautomatski odstranjivač stresa

Međunarodni je Dan zaštite na radu, ove godine posvećen stresu. Znači stres je usko povezan sa radom. Pa onda mi ne moramo brinuti. 
Zašto? 
Pa jer ima pun kup nezaposlenih, pa kako oni ne rade, nemaju ni stres na poslu. Ima ih i zaposlenih koji ništa ne rade (čitaj: državni aparat), pa ni oni nemaju problema sa stresom. 
Zapravo, uopće mi nije jasno kako su povezali stres i Hrvatsku, totalni promašaj! 

Onaj osjećaj kad idete na posao, pa vam je kao neki kamen u želucu s predodžbama što bi se sve danas moglo desiti na poslu, jel' šefu žena dala sinoć ili nije pa će doći sav nadrkan, to vam nema veze sa stresom, to ste pojeli preveliki odrezak pa vam je pritisak u želucu. 

Ono kad scintigrafija srca pokaže da imate defekt na srcu, a već su vam ugrađena tri stenta, ali niste ostali na bolovanju jer vam je vaša liječnica prekinula bolovanje da dobije bonus, a vi ostali bez posla jer niste više u stanju raditi 12 i više sati dnevno isto nema veze sa stresom, to vas je uhvatio ljenitis pa tražite izgovor! 

 To što radite pod pritiskom jer se ne možete skoncentrirati na posao nego već automatski očekujete kad će smjenovođa koji je uvlačenjem u šefovsku guzicu (i onda nek takvi šefovi kažu da nisu pederi - isprika gay populaciji - a vole kad im cijela glava uđe u dupe) počne na vama nabrajati svu rodbinu i domaće životinje (majmuni su već učestali kućni ljubimci - op.a.), i to nema veze sa stresom, vi ste samo ljubomorni na tuđi uspjeh! 

To što se u onoj radnoj sredini gdje postoji šef koji zna svoj posao, zna organizirati posao, zna motivirati ljude, ne prijeti otkazom cijelu smjenu, ne iskaljuje svoje frustracije na radnicima već dapače, dozvoli im da međusobno izmjene koju rečenicu, dozvoli da je opuštena atmosfera, da se ljudi uz rad i našale, nasmiju, pa takve radne sredine ostvaruju i veće radne rezultate, to se isto ne može povezati sa stresom, jer stresa u takvoj radnoj sredini nema! 

I na kraju, odakle vam uopće ideja da stres povezujete s poslom i poslodavcima, nisu oni krivi, kriva je vlada RH koja dozvoljava da se radnike vrijeđa, cijedi poput krpe za brisanje poda i kako se tu krpu kad se rastrga baca u smeće tako se i prerano izmoždeni radnici odbacuju kao škart materijal, a još se očekuje da onda ta škart roba radi do 67. godine života.
I zato molim vas lijepo, nemojte mi prodavati praznu slamu o stresu, već razmislite kako ćete proslaviti nadolazeći 1.maj - praznik rada, hoćete li ga proslaviti radeći samo 8 sati taj dan ili će trebati besplatno odraditi i prekovremene?!

Nema komentara:

Objavi komentar