ponedjeljak, 5. siječnja 2015.

Kolinje ili Ivanje?

Približava se i taj 11. siječnja 2015., dan kad ćemo odlučiti tko će biti novi Predsjednik ili Predsjednica Republike Hrvatske.
Ostalo je dvoje kandidata s kojima mnogi u Hrvatskoj nisu zadovoljni, i postavlja se pitanje za koga glasati, i da li uopće glasati.
Pa za one koji uopće ne misle glasati, moja poruka glasi: Vi poslije nemate nikakva prava da se žalite! Obrazloženje da nemate za koga glasati nije prihvatljivo. Uvijek postoji izbor, pa makar on bio i za manje zlo.
Pa analizirajmo malo dvoje preostalih kandidata.

Kolinda Grabar Kitarović, poznata široj javnosti i prije kandidature za Predsjednicu. Članica Sanaderove Vlade, onog Sanadera koji je završio u zatvoru zbog niza korupcijskih skandala i one Vlade koja je dala mnogo kandidata za Remetinec i onog HDZ-a koji je i sam kao stranka optužen.
Dakle, to nije neka nepoznata Kolinda za koju se prije nije znalo, to je ona Kolinda koja je ostavila veleposlanstvo u Washingtonu bez objašnjenja pa je Hrvatska bila 9 mjeseci bez veleposlanika u jednoj od najvažnijih zemalja, jer je sebi osigurala visoku poziciju u NATO savezu, baš kao što je i sada ostavila da je ta pozicija čeka ako izvisi na izborima.
Kolinda je neosporno pametna i inteligentna žena, ali to na žalost ostaje samo bilješka na papiru, jer si je dozvolila da postane Karamarkov plastelin, odnosno, postala je samo Barbika, lutka za igru.
I stalno se želi vraćati u prošlost, a Hrvatska želi u budućnost. Stalno govori da oni u HDZ-u znaju što rade. U to smo se uvjerili ne u jednom, nego u nekoliko mandata. I zato oni tako žarko propagiraju povratak u devedesete, da nastave tamo gdje su stali (u krađi). I ne mješam ovdje kruške i jabuke, jer Kolinda se poistovjećuje sa HDZ-om, a oprostite, ja ništa pozitivno i pošteno ne mogu vezati uz HDZ!
Ivo Josipović, prije nego je prvi put postao Predsjednik praktično je bio nepoznat široj javnosti. Dakle, nikakve afere se nisu vezale uz njega, a nije baš da se i poistovjetio sa SDP-om, jer SDP je krenuo putem bahatosti i prepotentnosti, a Josipović je ukazao na to, istina mlako, ali je ukazao.
I zato je njegov najveći grijeh premlak stav prema Vladi, no razmislimo, iza njega je samo jedan mandat, iza njega nisu korupcijske afere, iza njega su mlake reakcije. Trebao mu je jedan mandat da to shvati, drugi mandat traži puno odlučniji, i ono najvažnije, sa programom, pravim programom koji ima glavu i rep, ima smisao!I zato vam postavljam dva pitanja:
1. Zar zaista nećete izaći na izbore, nego ćete zabiti glavu u pijesak?
2. Koga ćete odabrati: Kolinje (prošlost) ili Ivanje (budućnost)?

Ja svakako ne želim živjeti u prošlosti, ja želim budućnost!