utorak, 13. siječnja 2015.

Treća opcija

Sasvim je jasno da su ovi predsjednički izbori podijelili podijeljenu Hrvatsku.
Dijaspora je očekivano ostala ujedinjena.
Sreća je u svemu tome što su prvo bili predsjednički izbori, a parlamentarni tek dolaze.
Zašto?

Shvatili smo (barem većina) da i HDZ i SDP nisu rješenja za narod.
Obje stranke su rješenja samo za svoje članove i simpatizere.
A Hrvatskoj treba rješenje koje će biti za sve građane Republike Hrvatske, ali ne samo u floskulama i pobjedničkim govorima, nego u stvarnom postupanju.

Hrvatskoj treba opcija koja ima konkretan program, koja sve svoje politike (gospodarske, tržišne, socijalne, manjinske, prometne, klimatske, međunarodne trgovine, šumarske, poljoprivredne itd.) donosi nakon javne rasprave s nama, narodom!

Hrvatskoj treba opcija kod koje smijete reći svoje mišljenje, a ne ušutjeti u sekundi na pokret rukom!

Hrvatskoj treba opcija u kojoj nema vaših i naših, jer su toj opciji ljudi svih profila, stupnja obrazovanja, seksualnih sklonosti, stilova odijevanja!

Hrvatskoj treba opcija koja se usudi napraviti nužno potrebne rezove!

Hrvatskoj jednostavno treba opcija koja daje rješenja (javno objavljena), a ne političke govore punih obećanja, i to ispraznih. Jer tko nema program, ne može imati ni rješenje. A program nije tamo neka brojka u naslovu, niti tamo neka adresa, program mora biti konkretan, crno na bijelom, da ga svatko može razumjeti!

Ukratko, Hrvatskoj treba treća opcija, i na sreću, Hrvatska ima treću opciju:
ORaH!

I možda bi bilo dobro, prije komentara, da posjetite ORaH-ovu stranicu, uvjerite se da ORaH zaista nudi rješenja, a tko zna, netko se možda konačno i odluči da prvi put uđe u svijet politike učlanjenjem u ORaH!