ponedjeljak, 24. kolovoza 2015.

Opravdano ubojstvo

Počeo sam osjećati nenaklonost prema religiji još kao klinac, nekako nagonski, čim sam osjetio da religija dijeli ljude.
Kad bi u razgovoru rekli “on je židov”, ograđujući se odmah da time na misle ništa loše, još klinac sam se pitao zašto su onda imali potrebu to napomenuti. Ili govore o nečijem urodu u polju i iz vedra neba “on je pravoslavac”. Hm, kako sad pak to utječe na urod?
Pa su razgovori bili tako intelektualni, opaske tako bistre, da sam jednom u vrtiću zaključio da svi na selu koji imaju krave, a nemaju svinje, to su muslimani.
Pa onda u školi učiš o ratovima u ime vjere, ubijanjima zbog vjere, i čudiš se kako su nekad grozni bili ljudi.
Odrastao si u siromašnoj obitelji, u siromaškom kvartu, često niste imali što jesti, ali se novac davao u crkvu, a tamo su uvijek bili nekakvi debeli svećenici, imali su i auto, čak i televizor, i to u boji.

Pa onda odrasteš, misliš ti si odrastao pa je i svijet odrastao, ali brzo shvatiš da se varaš.
Svaka religija govori da je miroljubiva, pričaju o nekakvoj ravnopravnosti, jednakosti, uzajamnom poštovanju, riječnik kao da su izašli iz kakvog partijskog kružoka, ali istovremeno pljuju i omalovažavaju druge religije, sami sebe izdižu iznad drugih, gledaju prezrivo one druge.

I jednog dana te zaslijepi spoznaja, nema to veze s vjerom, sve se vrti oko love. Ako ne čiste love, a onda oko ruda, nafte, vode, zraka, sve je to lova!
I svi ti ratovi su vođeni zbog love, religija ja samo izgovor.

I u puno tih današnjih ratova svoje prste imaju Amerikanci. Zbog svojih interesa oni su stvorili Al-Kaidu, ISIL, ISIS i još mnoge druge, neki se tek moraju pojaviti na sceni.
Jer su Amerikanci, uz blagoslov nekih razvijenih europskih zemalja zbog svojih interesa stvorli naoružane grupe ljude, i kasnije ih ostavili kad ih više nisu trebali.
No ovi nisu otišli kućama, nego su nastavili sa svojim ratovima, i u ime nekog Boga ili Alaha nastavili ubijati, sve žešće i sve okrutnije.

I tako danas imamo masu izbjeglica, koje neki uspoređuju s izbjeglicama u Domovinskom ratu.
No ja tu vidim jednu veliku razliku.
One izbjeglice su bile i sa dosta starijeg življa, da ubacim malo i crnog humora, skoro po zip sistemu, podjedanko oba spola, ili većinom žene. Ove su izbjeglice većinom muškog roda, i to prilično mladih i mlađih.
Slijedeća logična stvar, teroristi sigurno sa tim izbjeglicama šalju i svoje ljude da se čim više rašire po Europi.
Logično je i da će prije ili kasnije kolona izbjeglica skrenuti i u Hrvatsku.
Pa je i logična stvar postaviti pitanje da li se naša Vlada pripremila za dolazak izbjeglica, jer reagirati moramo uvijek humano i ljudski, bez obzira na vjeru i religiju.
Sigurno je i da je velik očaj natjerao te ljude na toliki put, neke i sa malom djecom.

A sve zemlje koje su prihvatile izbjeglice, račune za sve troškove neka ispostave SAD-u, Njemačkoj, Francuskoj, Velikoj Britaniji…
Oni su temelj svih ovih događanja!


Nema komentara:

Objavi komentar