utorak, 7. travnja 2015.

Jedina i jedinstvena, Antiprotiv Predsjednica!

Svojevremeno je, ako se ne varam, prema filmu prvijencu Veljka Bulajića "Vlak bez voznog reda" napravljena i serija, a govori o velikim migracijama stanovništva u Jugoslaviji u proljeće 1946. iz pasivnih krševitih dinarskih krajeva u plodne panonske ravnice Slavonije, Baranje, Srijema, Vojvodine. Vlakovima se preseljavaju cijela sela.
Uglavnom, ja sam bio dijete kad se ta serija prikazivala, ali mi ostala u sjećanju jedna baba koja je uvijek bila protiv svega, i tko god bilo što rekao, ona bi opet: "Ja sam antiprotiv!"
Pa ako bi ostali promijenili priču pa bi došlo onako kako je ona htjela, ona je i opet bila antiprotiv!
A na tu babu i tu seriju me podsjetila predsjednica šatoraša iz Savske 66 i dijela hrvatskih građana, Kolinda Grabar-Kitarović.
Ne mogu reći naša Predsjednica, jer ona sama svakodnevno pokazuje da nije Predsjednica svih građana Republike Hrvatske, čak niti većine njih.
Zapravo bi se moglo reći da se ona igra Predsjednice!
Jer ona, baš kao malo dijete, hoćete pokazati da je odlučna, pa se baš kao nadureno dijete inati i prkosi.
I zato je ona antiprotiv! Svega!
Tko god, tko nije iz HDZ-a, veli ili napravi bilo što, pa čak i ono što je ona sama nekad zagovarala ili zastupala, e sada je ona antiprotiv!
I tako ona hoće pokazati da je ona odlučna, jaka, samostalna žena koja se nikoga ne boji i ona je antiprotiv svih i svega što nije ovjereno žigom hm hm diplomiranog tajnika HDZ-a i lidera stranke srnećeg pogleda i vučjeg osmijeha.
Ona je antiprotiv Pantovčaka, one hoće u Visoku.
Dobije Visoku, ali je sada antiprotiv Visoke.
Ona je antiprotiv prosvjedne note, želi povlačenje veleposlanika.
Veleposlanik je povučen, ali ona je antiprotiv, želi prosvjednu notu!
Ali Antiprotiv Predsjednica je uvažena klimačica glavom kod Merkelice, pokunjeno sluša jezikovu juhu, i ni pisnut ni anti ni protiv. Ali čim se vrati u Hrvatsku (ne znam smijem li napisati doma), odmah je ona antiprotiv.
Između ostalog zato jer joj je i Merkelica rekla da bude antiprotiv.
Nije joj palo na pamet da kod Merkelice bude antiprotiv i brani ostatke hrvatskog telekoma, ne ne, tamo je slušala Merkeličine žalbe i odmah došla da nama očita bukvicu što je ona jadna morala slušati kod Merkelice, i to još u povjerenju!

Da, da, teško je biti Antiprotiv Predsjednica, i k tome još jedina i jedinstvena!


Nema komentara:

Objavi komentar