subota, 4. srpnja 2015.

Otvoreno pismo Novom listu

Inače sam građanin Republike Hrvatske, po svim rodnim i inim kriterijima, za velike Rvatine da napomenem da sam i po nacionalnosti Hrvat, i stoga s punim pravom smijem reći da smo mi Hrvati trutovi kakvih nema nigdje više na ovom svijetu, naivci i lijenčine!
Jer kako inače protumačiti činjenicu da stranka koja je optužena za pronevjeru, stranka čiji članovi su optuženi (i osuđeni) za kriminalne radnje, ta stranka je favorit na dolazećim izborima?
Naravno, radi se o HDZ-u, i to HDZ-u sa istim članovima i ljudima u vrhu danas kao i u vrijeme dizanja optužnice!
Očito, Hrvati nisu ništa naučili!
Kako protumačiti da se opet diže rejting stranke koja je vrlo blizu da, osim u rejtingu, prestigne HDZ i po broju afera, koja još nije napravila ni prvu točku od 21 koliko si je zadala?
Stranke gdje je ljestvica visoko podignuta, toliko visoko da su pojedini ministri umislili da su Bogom dani i da blesav hrvatski puk promatraju s nebesa. Ta stranka, SDP, najviše je poznata po tome da voli raditi račun bez krčmara!
I kako reći da narod koji će opet dati glas za te dvije stranke nije sklon samoubojstvu?
Osim naravno, uhljeba po brojnim općinama, županijama, kojima prijeti opasnost od reforme administracije ako opet ne bude na vlasti jedna od tih dviju stranaka. I sad, kad vidite koliki postotak potpore imaju te dvije stranke, jasno je o kakvim enornim količinama uhljeba se radi!
A njih treba namiriti!
Tko će to drugi nego radnici, studenti i umirovljenici!
I dok je još relativno opasna ta zatupljenost građana da postoji izbor samo između ta dva zla, dok je relativna opasnost lijenost dijela građana koji uopće ne izlaze na izbore, a htjeli bi promjene, katastrofalno je opasno da takve teze propagiraju i sami novinari, kao Sanja Modrić u kolumni Novog lista “Treći put? Daaa? A s kim?”.
Svatko ima pravo na svoje mišljenje, ali pravi novinar će zaključke donijeti prema činjenicama.
Koje poštovana Sanja Modrić ovaj put nije istražila.
U prve dvije rečenice ona izbacuje iz izbora ORaH, Živi zid i Most. U rad Živog zida i Mosta se neću miješati sada, jer nisam njihov član.
Ali jesam član ORaH-a!
Ako se Sanja Modrić nastojala informirati preko svih oblika medija o ORaH-u, jasno je da nije našla puno podataka. A zašto?
Zato jer je opća blokada medija prema ORaH-u! SVI mediji su podijeljeni u dva tabora, i plaćeni su da pišu samo o jednoj od tih dviju stranaka, jer se one izmjenjuju na vlasti i naizmjenično vode Hrvatsku u propast!
A da je samo posjetila stranicu ORaH-a, znala bi odgovoriti na slijedeće moje pitanje:
Koliko politika je objavio ORaH?
O koliko politika je ORaH proveo javnu raspravu?
Ima li ORaH prijedlog razvoja gospodarstva? Poljoprivrede? Šumarstva? Vodoprivrede? Industrije? Poduzetništva? Zdravstva? Itd. , itd.
Ima li ORaH objavljen konkretan program rada, o čemu ove dvije stranke samo mogu sanjati?
I zato ovaj moj komentar na kolumnu Sanje Modrić ne potpisujem sa
Gorkić Taradi
član Foruma GO ORaH Čakovec
već kao
Gorkić Taradi
voditelj Gradskog foruma za ljudska prava i pravdu ORaH Čakovec
s pitanjem Sanji Modrić:
Gdje je nestalo moje pravo na objektivno informiranje?