srijeda, 30. rujna 2015.

Tvoja košulja plava

Znate li tko je momak na slici?
Branimir Čolaković
To je Branimir Čolaković, 24-godišnji član HKUD Valpovo koji je stekao svjetsku slavu bećarskim stihom

Mala moja, ti u plavoj bluzi, dođi bliže pa mi se naguzi.

Zapravo, slavu mu je donijela prekršajna prijava od strane policajke koja je osiguravala manifestaciju Ljeto valpovačko, kojom se sumnjiči da je prekršio Zakon o ravnopravnosti spolova i prijeti mu kazna od 5000 kuna.
Mislim da taj slučaj zahtijeva našu pažnju i analizu.
Prvo, zašto se spomenuta policajka prepoznala u tom stihu?
Zbog podnesene prijave, očito je da ona ne voli doggystyle. No pravo je pitanje zašto je taj stih nju odmah asocirao ne tu pozu u seksu.
Jer čovjek se recimo naguzi dok pere pod, dok se nasloni na nižu ogradu, u niskom startu za utrku, u zadnje vrijeme često dok slika selfie, na pregledu hemoroida ,i tako, ima još nekih primjera.
Druga stvar je, je li ona svjesna koliko je povrijedila svog dečka/zaručnika/muža jer je cijelom svijetu dala do znanja da nema šanse do dobije seks u naguženoj pozi?
Ili smatra da ovim potezom unapređuje svoju karijeru i dokazuje da je spremna za unapređenje?
Zanimljivo je da je policajka iz Valpova, pa bi morala znati da je UNESCO-ov Odbor za očuvanje nematerijalne kulturne baštine slavonski bećarac 2011. uvrstio na svoj popis, kao dio pučke tradicije i njegova je poanta u tome da bude duhovit, dvosmislen, provokativan i zanimljiv.
Ili ima neke intrige u tome što je tužiteljica iz Valpova, tuženik iz Valpova, a stih je otpjevan baš kad je Branimir prolazio pokraj policajke?
Zapravo, kako može biti sigurna da je u onoj gomili ljudi koji su promatrali manifestaciju ona bila jedina u plavoj košulji?
Vjerujući da će sud odbaciti prekršajnu prijavu i završiti ovu lakrdiju, evo i ja poklanjam jedan stih o plavoj košulji:

“Mala moja, ti u plavoj ‘šulji,
jesu li to od guženja žulji?”

Podaci za podnošenje prekršajne prijave: Gorkić Taradi