utorak, 3. studenoga 2015.

Paklena kuhinja – gorkićizam recenzija

Jučer sam, zahvaljujući poslodavcu, pogledao film Paklena kuhinja (Burnt, 2015).
Da moram u dvije riječi ispričati o čemu se radi, te riječi bi bile: o strasti!
Da moram u jednoj rečenici ispričati o čemu se radi, ta rečenica bi bila: Ovaj zadivljujuće emotivan film priča je o ljubavi prema hrani, strasti prema kuhanju, i o snazi koju nosi druga šansa.
A film je snimljen prema istinitoj životnoj priči čovjeka koji je sa 16 godina otišao od kuće, postao vrhunski kuhar, posrnuo drogiranjem, ali se uzdigao da bi osvojio treću Michelinovu zvjezdicu.

Film je to koji objašnjava, zapravo prikazuje nam što je strast, jer Chef Adam Jones ne smatra da je restoran mjesto gdje svratiš i jedeš, u restoranu pravi Chef gostima daje kulinarske orgazme.
I iako je posrnuo na tom svom putu, zaglibivši u svijetu droge nakon osvojene druge Michelinove zvjezdice, ne odustaje od svog cilja, a i najveći konkurent mu odaje priznanje riječima: Mi ostali te trebamo kao vođu na mjesta koja su nama nedostižna!

I on nastavlja. On ne obećava, on istražuje da bi mogao davati, i pruža ono što je drugima nedostižno.
Jer drugi sve gledaju kroz to koliko će to donijeti novaca, on gleda kako će usrećiti nepce gosta, i na tom putu shvaća još jedno: to ne možeš sam, za to ti treba tim kojem vjeruješ bezrezervno!
Treba ti tim koji diše kao ti, koji vjeruje kao ti, koji djeluje kao tim, a ne skupina pojedinaca!

I ma što god sad netko rekao, što god netko sad komentirao,
strast i ljubav prema svom poslu koja je prikazana u tom filmu nije me podsjetila samo na to da i ja imam barem dio takve ljubavi prema svom poslu, nego da i stranka koje sam član, ORaH, funkcionira na tom principu, principu tima, da je ORaH taj koji može biti vođa koji ne razmišlja koliko će ukasirati novca, ORaH je taj koji dokazuje da politika može biti posao u javnom interesu!

Da je ORaH posrnuo, istina je. Da je pogriješio, osobito s Josipovićem, istina je! Da su iz ORaH-a izašli neki važniji članovi, istina je.
Ali oni su izašli jer nisu znali djelovati kao tim, već kao skupina pojedinaca.

Koji su ORaH-ovi grijesi?
Mirelino članstvo u SDP-u? Njen email protiv mobinga na radnom mjestu? Njeno opiranje Čačićevim lobiranjima protiv ekoloških projekata?
Kamo sreće da i svi ostali političari imaju samo takve sitne greške u koracima, ako uopće i možemo baš sve to smatrati greškama.
No pitam vas sve, koji član ORaH-a je optužen za malverzacije, krađe, mito?
NIJEDAN!
Moram li spominjati koliko takvih koji su optuženi (neki i osuđeni) ima u HDZ-u, SDP-u, HNS-u, Reformistima, HDSBB-u, HSS itd., a sad nam ti isti prodaju govore o moralu i poštenju?
Zar se ne smijemo od jada kakve se sve koalicije sklapaju, samo da se razni “dobronamjernici” domognu fotelja?
Pa zar nije smiješno ORaH optuživati da se želi domoći fotelja, a odrekao se 8 sigurnih zastupničkih mjesta koje mu je ponudio SDP, jer ORaH jeste principijelan!?

Upravo je nemoralno kako HDZ, SDP, HNS, Milan Bandić 365, Reformisti, i ostali u koalicijama oko tih stranaka vode predizbornu kampanju! Ljudi koji su krali, varali, primali mito, izvlačili novac iz državnih i drugih proračuna na sve mile i nemile moguće načine nam sad prodaju maglu, busaju se u prsa svojim moralom i poštenjem. Pa zar nas zaista drže za takve kretene koji će im povjerovati?
Ta grupacija drži oko 60% glasača, što znači 60% uhljeba koji žele da ih ostatak i dalje hrani i izdržava.
Srećom, nisu ujedinjeni pa se ne mogu dogovoriti tko će biti glavni na državnim jaslama! A svi vi ostali, pogotovo oni koji inače ne glasate, shvatite da je u ključ promjena upravo u vašim rukama!

Imamo još Živi zid, pokret koje se registrirao kao politička stranka, a koji je svojim ponašanjem još ljigaviji čak i od HDZ-a!
Svojim agresivnim ponašanjem privukli su očajnike koji ne mogu plaćati svoje račune, i licemjerno ih iskorištavaju kako bi dospjeli u novine kao moderna Robin Hood verzija, no kad tim jadnim ljudima treba nadoknaditi troškove koje su prouzročili svojim ponašanjem, više se ne javljaju na telefon i postaju nedostupni. A sve samo da bi se Pernar, Sinčić i njegova draga dočepali saborskih fotelja (Pernarova draga je otišla kod Šešelja)!
I opet na žalost, ne tim, samo skupina pojedinaca!
I tu je još MOST, za koji priznajem da je startao na dobrim temeljima, no na kraju se pokazalo da je i on samo kotačić u igri HDZ-a.

A nijedna od ovih stranaka, baš nijedna, nemaju program. Neke ni jedan list, neke imaju nekoliko (prepisanih) stranica. Imaju puno praznih obećanja, no ne i objašnjenje kako bi oni ta obećanja ispunili.
ORaH ima razrađen program, ORaH ima 40 razrađenih politika, a za svaku stavku u predizbornom programu ima i objašnjenje kako bi to ostvario.
ORaH je jedini odgovorio svima koji su postavili pitanja: i studentima, i obrtnicima, i Hrvatskoj gospodarskoj komori itd.
ORaH je jedini koji daje konkretne odgovore na TV sučeljavanjima tamo gdje ga se usude pozvati (recimo HRT izbjegava izvješatavanje o ORaH-u maksimalno, što mislite po čijem nalogu?).
Jer ORaH nije skupina pojedinaca, ORaH je tim, koji ima strast, koji doista želi napraviti promjene, a ne dočepati se fotelja, što je dokazao!
ORaH vas ne želi nahraniti obećanjima, ORaH želi da SVI ZAJEDNO napravimo promjenu u jelovniku ove hrvatske paklene kuhinje!
KONTONJATA
VEZANE VIJESTI:
Tviteraši presudili – Mirela Holy pobjednica N1 debate
Coning – Čačićeva pljačka varaždinskog diva | Crvena akcija
Živi zid će primiti Vašu donaciju, ali će Vas se odreći kad treba platiti kaznu za deložaciju
Umjesto sučeljavanja Karamarko glumio sveca kod osuđenog dilera Bujanca
Gradonačelnik Metkovića, osnivač MOST-a, političku je karijeru započeo u stranci koja sad koalira s HDZ-om
Bandića svjedok prozvao za udbašku prošlost
Zgroženi smo spoznajom o tajnom dogovoru SDP-a i HDSSB-a

Nema komentara:

Objavi komentar