ponedjeljak, 26. svibnja 2014.

Dej after jestrdej

I to je prošlo, euroizbori su iza nas. I sve je jasno. Ili nije?

Pipl je prestao trastati SDP-u, ali su Hrvati i opet pokazali da pate od amnezije i HDZ se uzdigao. Ili, možda ipak nije?
I dok Karamarko sada propagira nekakvo uskrsnuće HDZ-a, te mandate je osvojila koalicija 6 stranaka, pa ispada da su zapravo osvojili oko 7% po stranci ili 0,8333 mandata po stranci. Zapravo, barem  2 mandata je osvojila Ruža Tomašić, koja je dobila daleko najviše glasova u toj koaliciji, pa prema tome, Karamarko, karaj nekog drugog, a ne nas!

SDP je osvojio oko 30% posto ili 4 mandata, no i tu opet moramo napraviti korekciju. Tonino Picula kojeg je Milanović stavio na peto mjesto na listi, daleko je premoćniji u  pojedinačnim glasovima od svih ostalih 10 kandidata zajedno. I opet je Milanović pokazao da ne zna što napraviti s asom u rukavu.
Pitanje: Picula novi predsjednik SDP-a?

I da, i ovdje zapravo imamo koaliciju, 4 stranaka, što je zapravo 7,5% po stranci!

Dolazimo do Saveza za Hrvatsku, kojeg čini čak 8 stranaka, pa oni nemaju čak niti 1% po stranci!

I šećer na kraju - ORaH, Održivi razvoj Hrvatske! Nije koalicija, to je jedna samostalna stranka. Stranka koja je osvojila skoro 10% glasova, i skoro 2 mandata - samostalno! I to ne 10% revoltiranih glasova, nego 10% glasova onih koji razumiju i prepoznaju program ORaH-a!

I zato za pobjednike ovih izbora proglašavam: u pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto dijele Mirela Holy i Tonino Picula, u stranačkoj konkurenciji ORaH!

A za najveće gubitnike proglašavam Laburiste i mlade. Laburisti su oni, ma sjećate se! Lesar! Ne sjećate se? Nema veze!

A zašto su mladi gubitnici ovih izbora?
Kažu da na mladima svijet ostaje. Kažu ovi naši mladi kako nemaju budućnost u ovoj našoj Hrvatskoj! Kažu  kako su ovi na vlasti nesposobni! I ti isti mladi, koji to sve kažu, ne izađu na izbore!
Pa dragi moji mladi, budući hrvatski intelektualci, zabranjujem vam da kukate kad očito sami ne želite promjene i ne izlazite na izbore da se izborite za svoju bolju budućnost!
Ili čekate da vam se servira na pladnju?

Nema komentara:

Objavi komentar