ponedjeljak, 19. svibnja 2014.

Što to ima u ljudima



Svjedoci smo katastrofalnih poplava posljednjih dana u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Srbiji. Razmjeri poplave su nevjerojatni, nema živućih koji bi se nečeg takvog sjećali iz prošlosti.
O tome je li koja služba zakazala ili nije, nećemo sada, sad je vrijeme djelovanja i pomoći, kasnije će doći vrijeme analiza.
Ono što u svoj ovoj tragediji oduševljava je solidarnost ljudi. Brzo su organizirani centri za skupljanje pomoći, i privatni i državni. Pomoć se skuplja velikom brzinom, a što je još važnije, dolazi i na odredište velikom brzinom.
I onda sa poplavljenih područja počinju stizati vijesti za koje čovjek ne može vjerovati da su istinite!
Postoje lažna sabirna mjesta, preuzimaju poslanu pomoć, i onda tu pomoć prodaju, i to po nekoliko puta višim cijenama od tržišnih.
Kakvo je to stvorenje iz pakla koje može na takav beskrupulozan, neljudski, nezamislivi način za normalno ljudsko biće varati i krasti ljudima u nevolji, mnogi od njih su izgubili sve, a ima i ljudskih žrtava!
Takve zlotvore ne treba u zatvor, dabogda ih voda odnijela!!!


VAŽNO UPOZORENJE!!!
Na svaku ambalažu hrane napišite markerom slovo "H". Po mogućnosti vodootpornim markerom. Slovo "H" je znak za humanitarno i tako  možemo spriječiti preprodaju i vraćanje na police trgovina. Šaljite dalje obavijest!

Nema komentara:

Objavi komentar