utorak, 20. listopada 2015.

Međimurci, ste si dobri z Hrvatima?

I tako, prošao je rok za predaju izbornih lista.
Neki su ih predali uspješno, neki neuspješno.
Evo Međimurac Branko Vukšić odustao jer je skupio potpise potpore u krivim izbornim jedinicama.
Zaboravio Vukšić odakle je rodom, da se sjetio da je iz III. izborne jedinice, možda bi skupio dovoljno potpisa potpore.
Zašto?
Zato, dragi moji Međimurci, jer je kroz povijest Međimurje zajebavao Beč, pa Budim, pa Pešta, pa Budimpešta, Beograd, a u suvremeno doba i Zagreb.
Tko više šljivi naše malo Međimurje?
Fučka se svima, pa i njima!

Tuđman je otvoreno rekao da je Hrvatska do Drave. I zato HDZ, na listi kandidata za Sabor u III. izbornoj jedinici, ima cijela dva i pol Međimurca, od kojih samo jedan ima realne šanse da uđe u Sabor, a to je Darko Horvat koji je na drugom mjestu. Ljubomir Kolarek na devetom i Dražen Srpak na dvanaestom bi morali platiti jako puno kobasica da bi dobili dovoljan broj preferencijalnih glasova od pretendenata na 1000€ za svako dijete!

A što je sa SDP-om, strankom koja godinama govori da je Međimurje prisralo, pardon na anagramu, priraslo SDP-ovom srcu?
Imaju jednog cijelog kandidata iz Međimurja, i to poštovanu Dragicu Zgrebec, ženu koja je sa Milkom Planinc pila kavu u CK SKJ, koja je dosad bila u svim sazivima Sabora, bez obzira što ponekad nije dobila niti jedan glas potpore svoje matične, niti čakovečke niti međimurske organizacije!
Da, da, vidi se koliko je SDP-u stalo do Međimurja!
Pa budu hrmačeki pak tak i tak glasali za njih!

I tako je predraga nam (pod ovim predraga ne mislim na međimurski prijevod preskupa) Dragica na trećem mjestu.
A na četvrtom je međimurski župan Matija Posavec, trenutno još u HNS-u, koji je već rekao da će ako uđe u Sabor svoj mandat dati nekom drugom, jer ode li iz Županije, raspast će se sve!
I to je to od SDP-a!

I zato nitko živ na ovom svijetu ne može reći za Međimurca da je nacionalist. Niti slučajno. Lokal nacionalista, to da, to je već druga priča, ali nacionalista ni u ludilu.
Kroz stoljeća su Međimurcima govorili kako je kutak između Mure i Drava raj za njih i ne treba im nitko preko tih dviju rijeka. Jer Međimurje je, kako su to objasnili Međimurcima oni na visokim foteljama u Zagrebu, Švicarska u malom. Istina da su u Međimurju najniže plaće, ali to nije bitno, mi smo Švicarska u malom.
Ali zar ne bi tu Švicarsku u malom ipak trebali zastupati Međimurci, pa da onda Međimurje bude Švicarska u velikom?

I zato bum ja glasal za ORaH, za svoje Međimurce!

Jedini imaju Međimurca kao nositelja liste, Kristijana Mavreka iz Čakovca, a uz njega još, brojkama i slovima, 4 (četiri) Međimurke i Međimurce:
Ines Novak iz Čakovca na 4. mjestu na listi, Ivanu Oletić iz Svetog Martina na Muri na 6. mjestu, Zadravec Alena iz Čakovca na 9. mjestu i Vesnu Braniša iz Belice na 10. mjestu.
I zato, čim više Međimuraca, više dobra za Međimurje, jer ne zaboravimo, III. izbornu jedinicu čine Međimurska, Varaždinska i Krapinsko-zagorska županija!
Međimurci, zato 8. studenog pamet v glavu, a ne mozak na pašu!
orah mozak

Nema komentara:

Objavi komentar