subota, 20. rujna 2014.

Siva majice, evo tebi opomena pred otkaz!

Sad sam se vratio kući s posla i po putu razmišljao kako napisati ovaj članak, i zaključio da je najbolje bez okolišanja, onako, direktno u glavu!
Da podsjetim, u firmi gdje radim, Boxmark, sive majice imaju oni visoki šefovi, recimo kao čin generala u vojsci.
Te sive majice odgovorne su za proizvodnju, ali i za sigurnost na radu.
Mi svi (barem radnici) kad smo se zapošljavali, išli smo na predavanje o zaštiti na radu i polagali istu.
Jer ma koliko mi ponekad mislili da je to banalna stvar, kad zatreba i te kako je važna. Znaju to radnici kad se ozlijede, znaju to majstori kad ih voze na hitnu.
Većina nas na žalost misli i kako su one oznake za "izlaz u nuždi" nepotrebni, kako su označeni putevi u slučaju požara nepotrebni, sve dok nam se ne desi da nam zatrebaju, a takva jedna potreba može ponekad i jednom u životu biti previše!.
Jer kao što se automobilske nesreće ne događaju samo drugima, kao što se neke rijetke bolesti ne događaju samo drugima, tako ne možemo pretpostaviti i da se požar može dogoditi samo drugima.
Kad slušate vijesti o nekim takvim nesrećama, najčešće je čovjek uzrok tih nesreća ili je direktno utjecao na broj unesrećenih (u negativnom smislu).
I evo sad čemu sav ovaj uvod:
u jednom djelu Boxmarka je preša za otpad gdje se dovozi sav tekstilni, kartonski i ini otpad. Do nje se može doći samo prolazom širine jedne palete, jer su s lijeve i desne strane palete od pakirnice. Polagači iz pripreme rada obično između 13:00 i 13:30 voze kontejnere s otpadom kod preše, u to vrijeme već počnu pristizati i radnici iz popodnevne smjene, a i veliki viljuškar počinje pretovar robe u skladište.
No danas se desio opći zastoj, kao da se usred tunela Mala kapela ispred vas desio odron, a iza vas se već napravila kolona, i vi ne možete ni naprijed ni nazad, a zašto?
Zato jer je jedna siva majica rekla da se na ovom prolazu prema preši stave ne jedna, nego tri palete s robom jedna iza druge! I nema prolaza, pa da je došlo do požara nema ni izlaza van, jer to je i izlaz u slučaju požara!! Zastali polagači  s kontejnerima jer su se našli u slijepoj ulici, zastao veliki viljuškar jer ne može naprijed, a iza mu kolona radnika koji dolaze na posao, kateri čekaju, trake čekaju, skladište čeka, a siva majica nadmoćno komentira: "Baš sad ste morali doći!" Ona ne shvaća kakav zastoj je uzrokovala, a još manje što je mogla prouzročiti da je došlo do kakve nevolje (pa i poplave još prijete, zar ne, a pogon je pokraj Drave).
Ako radnici za puno manje stvari moraju pisati izjave, ova siva majica u najmanju ruku bi morala dobiti opomenu pred otkaz! A trebalo bi i ispitati kako je došla do tog položaja!
Pameću i inteligencijom sigurno nije!


Nema komentara:

Objavi komentar