ponedjeljak, 15. prosinca 2014.

KKK i bijeli križevi

U nedjelju je obilježena 20-godišnjica djelovanja primorsko-goranske organizacije SDP, što samo po sebi ne bi bila tema ovog osvrta, da se europarlamentarac Tonino Picula nije pokazao kao neljubazan i negostoljubiv domaćin. Spomenuo je da među crvenima u publici ima i zelenih, i tako je posjet najvjerojatnije nekog zelenog tko je došao kao gost na rođendan, zloupotrijebio u dnevno-političke svrhe, bez obzira što mislim da je žaoka bila prvenstveno namijenjena Zagrebu i Milanoviću.
A sva ta nakladanja o savezu crvenih i zelenih proizlaze iz straha od najvjerojatnije prisilne koalicije HDZ-SDP,. ma kako to vama nevjerojatno zvučalo. Oni su nas uvalili u ova govna, pa nek' ih onda oni i čiste. Način (ne)rada im je tako i tako sličan, programi jednako tako megalomanski i nerealni, zaduživati znaju oboje, obje stranke imaju završen tečaj pričanja bajki u školi braće Grimm, u Remetincu ima članova iz obiju stranaka, putra na glavi imaju obje stranke, iako ipak mislim da je  HDZ tu ipak u laganom vodstvu. I zato jer jednako (ne)rade, ne moraju se svađati oko podjele ministarstava, jednostavno nek podijele po sistemu jedan tebi jedan meni, a kuglicama iz bubnja se izvlače imena ministarstava. Jedini problem bi mogao biti tko će prvi ubosti, pa kako Kara marko ima vokabularnu i fonetičku prednost, nek on ubada prvi!

A kao bivši šef obavještajaca, zna on kako ubosti strah u narod. Primjer za to je kolona branitelja u onim majicama koja je grozno podsjećala na neke zloglasne režime. Ta povorka bijelih križeva tria KKK (Karamarko + Kitarović + Klemm)  se nekako poklopila (slučajno?) i sa kampanjom Crkve protiv Xmasa i blagdana. Prijeti li to nova inkvizicija kojom treba istrijebiti sve koje umjesto Sretan Božić koriste izraz Sretni blagdani i Xmas?

Svatko tko vjeruje u Boga (evo pisano sa velikim B), to je njegovo ustavno pravo, ali krajnje je vrijeme da se izvučemo iz mračnog Srednjeg vijeka i Crkvu odvojimo od politike. Predsjednički kandidati, jasno i glasno se izjasnite da se kandidirate za Predsjednika/cu sekularne države, a ne da još nadolijevate ulje na vatru!
Osoba koja širi netrpeljivost i mržnju ne može biti Predsjednik/ca Republike Hrvatske!

A vi, branitelji, radite upravo ono što su radili i Srbi, ulijevate strah i prijetite ovom narodu. Razmislite ako ste se borili zato da vas se narod boji i da budete na suprotnim stranama, ili ste se borili da živite zajedno?


Nema komentara:

Objavi komentar