srijeda, 10. prosinca 2014.

Padaj silo i nepravdo!

Vijest dana, a prošla skoro pa nezapaženo: tri studentice zagrebačkog Ekonomskog fakulteta su se u Facebook grupama komentarima obrušile na studentsku referadu svog faksa i zbog toga zaradile opomenu pred isključenje te suspenziju od šest, devet i 12 mjeseci.

Pa (ne)poštavana referado tog faksa, evo i ja kažem, i to javno, da ne služite svojoj svrsi, da ne radite dobro svoj posao i da vas treba zamijeniti sa ljudima na burzi rada koji će taj posao raditi kako treba. Nemam pojma tko ste, ali ovakvom vašom reakcijom apsolutno sam siguran da su studentice u pravu.
I ajde me sad suspendirajte, ako možete!

Idemo dalje,
(ne)poštovana djelatnice na šalteru HZZO u Čakovcu, soba 5, ni ti dobro ne radiš svoj posao, neljubazna si prema strankama, čak štaviše, ponašaš se kao da si Bogom dana i mogu biti sretan što si mi se uopće obratila, i ti zaslužuješ otkaz, a na tvoje radno mjesto ne treba zaposliti nikog novog jer je suvišno!

(Ne)poštovana djelatnice na šalteru Zavoda za zapošljavanje, i tvoje radno mjesto je viška, ali ti i dalje to ne shvaćaš i misliš da će bez tebe svijet propasti!

(Ne)poštovana djelatnice na šalteru HZMO, i ti se možeš pridružiti prethodno spomenutim djelatnicama!

(Ne)poštovani djelatniče na šalteru HEP-a Čakovec, vidim da si se dobro uhljebio, samo izgleda nema dovoljno novina da si skratiš muku što moraš biti 8 sati pet dana u tjednu na radnom mjestu. I to ti je teško, iako ništa ne radiš!

(Ne)poštovani zastupniče Marasović, sad se ne oglašavate da ćete pomesti sve uhljebljene u javnim ustanovama, institucijama i tvrtkama, koje su postale zapravo nečije privatno vlasništvo HDZovskim reformama?
Ne oglašavate se ni što je djevojka iscipelarena jer je protestirala na Barbikinom predizbornom skupu i rekla što misli o HDZ-u?

(Ne)poštovani ministre Ostojiću, ne oglašavate se što su policijski službenici to cipelarenje promatrali bez intervencije?

(Ne)poštovani saborski zastupnici, evo upućujem vam javno kritiku da 99% posto vas nije zaslužilo svoje plaće! Hoćete li me suspendirati kao građanina Republike Hrvatske?

(Ne)poštovana hrvatska Vlado, uopće ne znate raditi svoj posao, i treba vas smijeniti! Hoću li završiti u zatvoru zbog tog svog mišljenja?

(Ne)poštovane političke stranke HDZ, SDP, HNS, uništili ste ovu državu, i još vam nije dosta! Hoćete li me popljuvati svim sredstvima zbog ove moje izjave?

Dokle ćete ovaj narod imate za budale, ili preciznije, dokad će ovaj narod dozvoliti da ih imate za budale?
Ako smo demokratska država, ako ste svi vi demokratski izabrani, ako ne odrađujete kako treba ono za što se izabrani, nije li časno i pošteno da odstupite?
Ili ne znate što su čast i poštenje? Pa pogledajte u riječnik stranih riječi!
Ako vam je stalo do Hrvatske, kao što se svi kunete, onda nemojte čekati da se pojavi novi Matija Gubec, nego dajte priliku novim, mlađim, sposobnim osobama!

Jer nije nešto trulo u Danskoj, sve živo je trulo u Lijepoj našoj, a kraj vas bi mogla i skroz istrunuti!